ENG English
Начало УсловияКонтакти
Видове обекти

ЛОКАЦИЯ

ГРАД / СЕЛО


Кътинските пирамиди – на 15 минути от София

» Населено място: София
» Община: София
» Регион: София
» Телефон:
» Моб. телефон:
» Сайт: pohod.eu

Сигурно и на вас ви се е случвало да имате свободен следобед през почивните дни, в който да искате да излезете от София поне за малко, но някак времето не ви се струва достатъчно. Обикновено самото напускане на града отнема поне половин час, а къде може да се отиде за толкова малко време, освен на до болка познатата Витоша?

Е, точно за вас е следната дестинация – Кътинските пирамиди.Веднага казвам за хората с големи очаквания – пирамидите до Кътина не са като Египетските пирамиди :), нито дори като Стобските пирамиди.

Кътинските пирамиди саpetit-petit(малки, много малки), както казваше един приятел, обаче са само на хвърлей от София – 10-15 минути с кола и после съвсем малко ходене пеша – затова ѝ ви ги препоръчваме. Освен това разходката е приятна, наблизо има малък водоем с водни лилии, а за който има повече време – има и стръмна пътека, за която никой не знае къде водиКътинските пирамиди са скален феномен, намиращ се в южното подножие на Западна Стара планина, разположени на две места в землището на село Кътина, на 650 m надморска височина и отстоят на 1км североизточно от центъра на с. Кътина.

Обявени са за природна забележителност през 1962 г.Най-големият проблем е, че под въздействието на естествените ерозионни процеси пирамидите постепенно намаляват в обем, а някои дори изчезват изцяло. На по старите снимки от 70-те години и моите например може ясно да се види разликата. Така че не се бавете, за да не пропуснете гледката, която скоро няма да е същата.

Как да стигна до Кътинските пирамиди?

На първо място – пишете „Кътински пирамиди“ в Google maps и сте готови. Ще ви заведе точно където трябва. Може да оставите колата на асвалтираната улица преди последния завой (на снимката с табелата по-долу) и оттам имате 10 мин. пеша по доста обрасла пътека, така че е добре да сте със спортни дрехи и обувки.

А по-наблюдателните туристи могат да намерят и нещо вкусно: Надяваме се тази бърза разходка около София да ви допадне.А ние ще сме благодарни да споделите вашите любими места за бързо бягство от града.

Източник: https://pohod.eu/


Офертата е прочетена: 11 пъти.

Изпратете запитване до подателя на офертата

Име: Телефон: е-mail:

Въведете кода:  

Запитване:

Всички полета са задължителни!     


Търсене
    Вид:
    Местоположение:     Населено място:
Вип оферти
Тайната на Котел
Хотел Комплекс "Воеводски"
Асенова крепост
Къща " Равеста "
ТОП 5 на СПА дестинациите в България